'Fluffy’ pancakes voor een hemels ontbijt

'Fluffy’ pancakes voor een hemels ontbijt

15/09/2018

Meestal kiezen we voor voedzaam én vlug. Maar soms mag een heerlijk comfy ontbijt ons hart doen ophoppen van genot. Ben jij ook in voor het totaalpakket? Champagne, chocolademelk, vers fruit, een eitje en vooral... fantastisch fluffy pannenkoekjes.

Met deze American pancakes op je bord, begin je je dag met een klein beetje feest. Wedden dat vandaag net iets mooier wordt?
 

 

Dit zet je klaar voor 12 pancakes:

130g zelfrijzende bloem
30g suiker
1tl bicarbonaat
1 ei
250 ml karnemelk
40g gesmolten boter
 

 

 

een grote mengkom
een kleinere mengkom
een houten lepel
een goede koekenpan
boter of kokosolie om de pancakes in te bakken

Aan de slag:

Doe bloem, suiker en bicarbonaat in de grote kom en roer door elkaar. Meng in de kleinere kom het ei met de karnemelk en de gesmolten boter. Maak een kuiltje in de bloem en giet het eimengsel erin.

Roer voorzichtig door elkaar met de houten lepel. Niet mixen!

Zet de koekenpan op een middelhoog vuur. Laat warm worden. Smelt wat boter of kokosolie in de pan. Maak kleine pannenkoekjes (ongeveer 2 grote eetlepels) en wacht tot er bovenaan kleine luchtbelletjes verschijnen. Draai en bak nog 1 minuutje.

Serveer of houd warm onder aluminiumfolie in een oven (160°).

 

 

Serveer met vers fruit, bruine suiker, ahornsiroop of… ietwat decadent met gesmolten chocolade.

Vergeet de geurige koffie, warme chocolademelk, champagne (waarom niet?) en het eitje niet. 

Neem eens ruim de tijd voor een ‘alles-erop-en-eraan-ontbijt’.

Dit hemels recept vonden wij in
'The breakfastclub'.