Ontbijttoppers met fruit
Ontbijttoppers met fruit
Geen zin in je standaard boterham met kaas als ontbijt? Of op zoek naar andere combinaties voor bij je yoghurt? Met een van deze recepten neem je een heerlijke start van de dag!
Verloren brood met fruit
Ingrediënten voor 4 personen
1 jonagold appel
1 conference peer
1 theelepel kaneelpoeder
100 g blauwe bessen
3 bio-eieren
450 ml melk
40 g boter
4 dikke sneden brood
Bereiding
Snijd appel en peer in blokjes. Bestrooi met kaneelpoeder en meng met de blauwe bessen. Bak kort aan op een hoog vuur. Meng eieren en melk en klop goed door elkaar. Laat de boter ondertussen warm worden in een pan op een matig vuur. Haal de dikke sneden brood door het eimengsel en bak direct aan in de pan. Serveer met het fruitmengsel.
Geitenyoghurt met gebakken druiven
Ingrediënten voor 6 personen
6 eetlepels geitenyoghurt met boomgaardvruchten
6 eetlepels mascarpone
1 kleine tros blauwe druiven
3 sneetjes peperkoek
olijfolie
3 handenvol pistachenoten
honing
Bereiding
Meng de yoghurt met de mascarpone. Bak de druiven aan in een beetje olijfolie. Snijd de peperkoek in blokjes en bak aan. Doe yoghurt in een kom, en werk af met peperkoek, druiven, pistachenoten en honing.
Meer recepten vind je in 'Vers van 't veld'. Smakelijk!
Toast geitenkaas met bieslook
Ingrediënten voor 6 personen
350 gr verse geitenkaas met bieslook
24 kwetsen (harde blauwe pruimen)
3 verse vijgen
zwarte peper
6 dikke sneden bruin brood
Bereiding
Halveer en ontpit de kwetsen. Snijd de vijgen in dunne plakjes. Smeer de geitenkaas op de boterham, garneer met kwetsen en vijgen. Werk af met zwarte peper.