5 heerlijke boeken voor deze zomer

5 heerlijke boeken voor deze zomer

13/07/2018

Tijdens de zomermaanden komt misschien ook bij jou het voornemen opborrelen: op verloren momenten eindelijk weer eens een goed boek lezen. Met deze titels zit je gebeiteld voor puur leesplezier.

Indringende reality

 

Het meisje dat kralen kon lachen 

De zesjarige Clemantine ontvluchtte samen met haar zus de onbeschrijflijke gruwel van de Rwandese genocide. Haar harde verhaal - in de mooiste zinnen gegoten - dringt je hart binnen.

‘Mijn teennagels vielen af. We leefden van vruchten. Overdag verborgen we ons, ‘s nachts liepen we. Ik voelde me honderd jaar oud. Ik dacht dat ik het kind van de donder was. Ik wist dat ik zes jaar was. Maar leeftijd betekende niks meer.’

 

Meeslepende bestseller

 

Kijk niet terug (Nora Roberts)

Drie hartsvriendinnen komen terecht in een verschrikkelijke tragedie die een dorp verscheurt. Het begin van een verhaal dat je meesleurt van begin tot eind.

Steven King over de schrijfster: ‘I love Nora Roberts’.

‘Het verbrijzelde nog een stukje van haar hart, maar ze sloot de deur van haar huis in het gezicht van haar kleindochter. En terwijl ze met haar rug tegen die deur leunde en keek naar de schoonheid, de sierlijkheid en de vreugde die zo roekeloos waren vernield, liet ze haar tranen de vrije loop’.

Over liefde, lijden en het lot

 

Het geluk (Angelo Di Berardino)

Wolf en Magnolia: hun lot zal ze samenbrengen. Maar dat weet Wolf niet als hij zijn Porsche 911 voltankt en richting Nice rijdt. Dichter Angelo Di Berardino mixt roadtrip, reflexie en muziek uit de sixties tot een roman die je in één ruk uitleest.

‘Hij zet de CD-speler op shuffle. Build me a woman, make her ten feet tall. Don’t make her worthless, don’t make her small… Hij kijkt nog eens naar de lege passagierszetel.’

De meest onverwachte wendingen

 

Zeven perfecte dagen (Rosie Walsch)

Dit boek leg je niet weg tot je het van a tot z gelezen hebt. Want: waarom laat die droomvent na die zeven onwaarschijnlijke dagen niks meer van zich horen?

‘We kunnen alleen maar verliefd worden zonder te weten op wie we verliefd zijn geworden.’
Alain de Botton

Hartverscheurende ode aan het leven

 Mijn allerlaatste zomer (Anne Bert)

Anne Bert koos voor het leven. Op haar manier. Ze is 57 als ze verneemt dat ze ALS heeft. Om de verwoestende ziekte de baas te kunnen, beslist ze haar thuisland, Frankrijk, te verlaten. Want daar, daar is euthanasie illegaal. In België kan ze wel terecht. Haar boek raakte al tienduizenden harten. Nu ook het jouwe.

‘Ik heb net mijn smokkelaars ontmoet. De mannen die nu deel uitmaken van mijn leven, omdat ze me zullen helpen om te vertrekken. Zij reiken me zachtjes de hand, als een nieuw medicijn dat, wanneer het niet langer het lichaam kan genezen, besluit de ziel te helen.’