3 x chocolade om duimen en vingers van af te likken
3 x chocolade om duimen en vingers van af te likken
Een blokje chocolade laten smelten in je mond: is er iets heerlijkers? Neen toch? Hoewel… Wij proefden drie tongstrelende gerechtjes met de zoete lekkernij. En zoveel lekkers willen we heel graag delen.
Mooi in een glaasje: heerlijke Chocolat Swing
Dit zet je klaar:
100g havermout - 3 el cacao - 350 ml amandelmelk - 2el honing (of ahornsiroop) - 2 el amandel- of notenpasta.
Voor de topping: gepofte quinoa - raw cacao nibs - blauwe bessen - gemengde noten - 2 el Griekse yoghourt
Aan de slag:
- Mix de havermout in een blender
- Voeg cacao en amandelmelk toe en mix
- Voeg na het mixen langzaam een lepel honing en de amandel- of notenpasta toe
- Meng goed
- Serveer in coole glaasjes en werk mooi af met de ingrediënten voor de topping en een toefje Griekse yoghourt.
(Gezond receptje uit: Een dagelijkse portie Power)
Nutella, pizza en aardbeien: zomerse chocoladecombi
Dit zet je klaar:
2 kleine pizza-bodems - 60g Nutella - 200g aardbeien - 60g geschaafde amandelen - evt. poedersuiker
Aan de slag:
- Verwarm de oven op 220°
- Bak de bodems 6-8 minuten af
- Laat afkoelen en verdeel de Nutella over de bodems
- Snijd de aarbeiden in plakjes en verdeel
- Gebruik de geschaafde amandelen als topping
- Poedersuiker geeft een feestelijke toets.
(Zoet gerechtje uit: Pizza)
Fancy vegan fudge: makkelijk basisrecept voor de echte chocoholic
Dit zet je klaar:
1 vanillestokje - 250g pure chocolade - 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320ml) - bakpapier - schaal van ong. 14x18 én een pan met dikke bodem
Aan de slag:
- Bekleed de schaal met bakpapier
- Schraap het merg uit het vanillestokje
- Breek de chocolade in stukjes
- Doe samen met de kokosmelk in het pannetje en laat al roerend smelten op een laag vuur
- Giet in het schaaltje en laat afkoelen
- Laat na afkoelen opstijven in de koelkast
- Snijd de harde fudge in stukjes
- Tip: varieer met chocoladesoort, voeg rode vruchten toe of giet onderin een koekjesmengsel. Héérlijk!
(Vegan receptje uit: Funky Vegan bakboek)