3 x chocolade om duimen en vingers van af te likken

3 x chocolade om duimen en vingers van af te likken

07/07/2019

Een blokje chocolade laten smelten in je mond: is er iets heerlijkers? Neen toch? Hoewel… Wij proefden drie tongstrelende gerechtjes met de zoete lekkernij. En zoveel lekkers willen we heel graag delen.

 

Mooi in een glaasje: heerlijke Chocolat Swing

Dit zet je klaar:

100g havermout - 3 el cacao - 350 ml amandelmelk - 2el honing (of ahornsiroop) - 2 el amandel- of notenpasta.
Voor de topping: gepofte quinoa - raw cacao nibs - blauwe bessen - gemengde noten - 2 el Griekse yoghourt

Aan de slag:

  • Mix de havermout in een blender
  • Voeg cacao en amandelmelk toe en mix
  • Voeg na het mixen langzaam een lepel honing en de amandel- of notenpasta toe
  • Meng goed
  • Serveer in coole glaasjes en werk mooi af met de ingrediënten voor de topping en een toefje Griekse yoghourt.

(Gezond receptje uit: Een dagelijkse portie Power)

Nutella, pizza en aardbeien: zomerse chocoladecombi

Dit zet je klaar:

2 kleine pizza-bodems - 60g Nutella - 200g aardbeien - 60g geschaafde amandelen - evt. poedersuiker

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 220°
  • Bak de bodems 6-8 minuten af
  • Laat afkoelen en verdeel de Nutella over de bodems
  • ​Snijd de aarbeiden in plakjes en verdeel
  • Gebruik de geschaafde amandelen als topping
  • ​Poedersuiker geeft een feestelijke toets.

(Zoet gerechtje uit: Pizza)

Fancy vegan fudge: makkelijk basisrecept voor de echte chocoholic

Dit zet je klaar:

1 vanillestokje - 250g pure chocolade - 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320ml) - bakpapier - schaal van ong. 14x18 én een pan met dikke bodem

Aan de slag:

  • Bekleed de schaal met bakpapier
  • Schraap het merg uit het vanillestokje
  • Breek de chocolade in stukjes
  • Doe samen met de kokosmelk in het pannetje en laat al roerend smelten op een laag vuur
  • Giet in het schaaltje en laat afkoelen
  • Laat na afkoelen opstijven in de koelkast
  • Snijd de harde fudge in stukjes
  • Tip: varieer met chocoladesoort, voeg rode vruchten toe of giet onderin een koekjesmengsel. Héérlijk!

(Vegan receptje uit: Funky Vegan bakboek)