Burger zonder vlees: verrassend lekker!
Burger zonder vlees: verrassend lekker!
Misschien ben je al helemaal mee met de veggie-trend. Of niet? Wij smulden alvast van deze lekkere, gezonde én budgetvriendelijke topper zonder vlees.
Bonenburger boordevol smaak
Dit heb je nodig:
keukenrobot - koelkast - 100g spinazie - ½ venkel - 1 bakje tuinkers - 4 volkoren pistolets Voor de burgers:
300g broccoli - 300g witte bonen - 2 sjalotten - 2 teentjes knoflook - 40g havermout - 2 el tahin - 1 snufje karwijzaad - olijfolie - p & z
Voor de saus:
5 g bieslook - 5 g bladpeterselie - 5 g koriander - 200g magere yoghurt
Aan de slag:
- verdeel de broccoli in roosjes en kook heel even in licht gezouten water
- pel de teentjes knoflook en sjalotjes en snipper fijn
- laat de bonen uitlekken
- mix bonen en broccoli grof in de keukenrobot
- verhit de olijfolie en fruit sjalot en knoflook
- voeg karwijzaad toe en haal van het vuur
- roer look/sjalot door het bonenmengsel
- voeg havermout, tahin, p&z bij
- vorm 4 burgers en laat (+/- 1 u) rusten in de koelkast
- spoel spinazie en zwier droog
- snijd venkel flinterdun met mandoline
- snipper bieslook, bladpeterselie en koriander
- meng met de yoghurt en breng op smaak met p&z
- verhit olijfolie in de pan
- bak de burgers aan beide zijden goudbruin
- beleg elk broodje met spinazie
- leg er een burger op, enkele plakjes venkel en lepel er het sausje over
- leg er een toefje waterkers op én de bovenkant van het broodje
Lekker met een goed glas (alcoholvrije) wijn. Smakelijk!
P.S. Je pimpt je burger naar eigen smaak, natuurlijk. Ben je niet zo tuk op venkel? Kies voor een plakje rode biet, flinterdun gesneden knolselder of gewoon tomaat.
Courgette, champignons of sla in huis? Serveer ze en laat je gasten een eigen versie van de homemade burger maken.
Dit is een receptje voor 4 personen. Bron: ‘Libelle - Koken zonder vlees’