De échte pizzabodem
De échte pizzabodem
24/11/2018
Verrukkelijk, toch? De originele bodem die de pizza van de Italiaanse mama’s the real deal maakt, kan jij nu ook bakken!
Ingrediënten voor 4 personen
- 500g pizzabloem
- 1 tl zout
- 7g gedroogde of 21g verse gist
- 300 ml lauwwarm water
- 4 el olijfolie
Zo maak je de bodem
- Los de gist op in het water en meng met de pizzabloem en het zout.
- Voeg de olijfolie toe en kneed tot het deeg elastisch wordt.
- Laat 90 min rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek.
- Verwarm de oven op 225° C.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg het op een bakplaat op bakpapier.
- Beleg de pizza zoals jij het graag hebt.
- Bak de pizza af tot de bodem goudbruin ziet.
- Afhankelijk van het deeg zal dit tussen de 5 en de 10 minuten zijn.
Tips voor beleg
Beleg naar smaak met salsa, pesto, mozarella, ham, olijven, ansjovis,...
Een Italiaans hongertje? Meer in ‘De geheimen van de mediterrane keuken’.