Homemade popcorn en warme chocolademelk voor knusse avonden

Homemade popcorn en warme chocolademelk voor knusse avonden

30/10/2018

Wel ja, het wordt vroeger donker. Lekker lang terrasjes doen zit er niet meer in. Dan maar samen behaaglijk op de bank! Met héérlijke zelfgemaakte popcorn om je vingers en duimen bij af te likken

Voor 6 porties

200g gedroogde maïskorrels
6 bruine papieren popcornzakken

Aan de slag

Doe 2 eetlepels maïskorrels in elke zak. Voow de zakken potdicht toe.

Leg telkens 1 zak in de microgolfoven en zet die 2 minuten op vol vermogen. Je hoort de maïskorrels poppen!

 

Njammie toppings als extra smaakmaker

Tropische choco- kokos-topping:

Meng 60ml ahornsiroop, 1 ½ el cacaopoeder en 20 g kokosrasp.

Zoete ahornbotertopping

Smelt 60g boter en doe in een kommetje. Voeg 60 ml ahornsiroop toe. Meng goed.

Kruidige kaneeltopping

Smelt 60g boter in een kommetje. Voeg 55g fijne kristalsuiker toe en ½ tl kaneel. Meng goed.

Verrassende limoen-chilitopping

Doe 1 ½ el fijngeraspte citroenschil, 1 tl chilipoeder en 1 ½ tl fijn zeezout in een kommetje. Meng goed.

Kies je favoriete topping en verdeel over de net gepofte popcorn. Vouw de zakken terug dicht en schud!

 

Warme chocolademelk

Verwarm je favoriete melk. Verbrokkel wat pure chocolade in het kommetje. Roer en schenk in een grote tas.

Tip: voeg als slaapmutsje een scheutje whisky toe.