Homemade popcorn en warme chocolademelk voor knusse avonden
Homemade popcorn en warme chocolademelk voor knusse avonden
Wel ja, het wordt vroeger donker. Lekker lang terrasjes doen zit er niet meer in. Dan maar samen behaaglijk op de bank! Met héérlijke zelfgemaakte popcorn om je vingers en duimen bij af te likken
Voor 6 porties
200g gedroogde maïskorrels
6 bruine papieren popcornzakken
Aan de slag
Doe 2 eetlepels maïskorrels in elke zak. Voow de zakken potdicht toe.
Leg telkens 1 zak in de microgolfoven en zet die 2 minuten op vol vermogen. Je hoort de maïskorrels poppen!
Njammie toppings als extra smaakmaker
Tropische choco- kokos-topping:
Meng 60ml ahornsiroop, 1 ½ el cacaopoeder en 20 g kokosrasp.
Zoete ahornbotertopping
Smelt 60g boter en doe in een kommetje. Voeg 60 ml ahornsiroop toe. Meng goed.
Kruidige kaneeltopping
Smelt 60g boter in een kommetje. Voeg 55g fijne kristalsuiker toe en ½ tl kaneel. Meng goed.
Verrassende limoen-chilitopping
Doe 1 ½ el fijngeraspte citroenschil, 1 tl chilipoeder en 1 ½ tl fijn zeezout in een kommetje. Meng goed.
Kies je favoriete topping en verdeel over de net gepofte popcorn. Vouw de zakken terug dicht en schud!
Warme chocolademelk
Verwarm je favoriete melk. Verbrokkel wat pure chocolade in het kommetje. Roer en schenk in een grote tas.
Tip: voeg als slaapmutsje een scheutje whisky toe.