Kroketjes? Ja, van ijs!
Kroketjes? Ja, van ijs!
Bij een echt familiefeest horen krokante kroketjes. Wedden dat je bezoek helemaal gek is van deze kroketjes van (zelfgemaakt) ijs.
Twijfel om aan de slag te gaan? Hoeft niet. Banketleraar Christophe Declercq is niet alleen een passioneel bakker, hij beheerst de kunde zijn recepten haalbaar en duidelijk aan te brengen.
Dit heb je nodig
- vanilleroomijs
- een inox plaatje belegd met een bakmatje (plaats even in de diepvriezer)
- enkele vellen filodeeg
- 1 losgeklopt eiwit
- 50g gebroken geschaafde amandelen
- frituurpan
- chocoladesaus
- spuitzak
Stap voor stap
Doe het vanilleijs in een spuitzak voorzien van een middelgroot glad spuitmondje
Haal het inox plaatje uit de diepvriezer en spuit er lange stroken ijs op
Plaats enkele uren in de diepvriezer
Snijd de stroken in stukjes van 5 cm en plaats terug in de diepvriezer
Snijd rechthoekjes van 10x12 uit het filodeeg
Strijk wat water op de randen
Haal het ijs uit de diepvriezer en wikkel elk stukje in een velletje filodeeg
Strijk het eiwit op de kroketjes en rol ze door de amandelen
Bak de kroketjes kort in een frituurpan op 180°C en serveer onmiddellijk
Heerlijk met chocoladesaus.
Getriggerd om aan het bakken te slaan? 'Bakken voor iedereen' van Christophe helpt je op weg naar eeuwige roem. Je huisgenoten zullen je dankbaar zijn.