Vlug, klassiek of gezond: 3 x pizza!
Vlug, klassiek of gezond: 3 x pizza!
Zin in pizza? Die maak je deze keer zelf. Onze receptjes zijn op maat: je kiest welke voor jou deze keer past! Buon appetito!
De utlrasnelle versie
Dit heb je nodig (3 à 4 pers.):
2 grote wraps - 12 cherrytomaten - 25 ml passata - 180g mozzarella, in stukjes - 50g gemalen parmezaan - 2 el gescheurde basilicumblaadjes -bakpapier
Aan de slag:
- Verwarm de oven op 220° C.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Leg de wraps op de bakplaten.
- Snijd de tomaatjes middendoor en knijp er overtollig vocht en pitjes uit. Dit vocht mag weg.
- Bestrijk de wraps met de passata. Ga goed tot aan de rand.
- Verdeel de cherrytomaten en de mozarella over de bodem.
- Bestrooi met parmezaan en basilicum en plaats 10 min in de oven.
De klassieker: pizza caprese
Dit heb je nodig (voor 4 pers.)
500g pizzadeeg - 20 cherrytomaten - 1 flesje salsa - 20 halfdroge tomaatjes - 4 el pesto Genovese - 2 buffelmozarella in stukken - 4 el olijfolie - ½ bos basilicum
Aan de slag
- Verwarm de oven op 225° C.
- Snijd de tomaatjes doormidden en scheur de blaadjes basilicum.
- Bestrijk de bodems met passata en schik de scherrytomaatjes en de halfdroge tomatjes op de bodems.
- Vul aan met pesto Genovese en mozarella.
- Bak 5 à 10 min (afhankelijk van de oven).
- Bestrooi nadien met nog wat basilicum en besprenkel met olijfolie.
PS Zelf deeg maken kan! Het echte klassieke recept vind je hier.
Voor de gezonde genieter: pizza met broccolibodem
Dit heb je nodig (voor 2 pers.)
1 broccoli - 2 eieren - 1 el ricotta - 1 teentje knoflook (fijngehakt) - 70 g parmezaanse kaas, gemalen - 1 tl oregano - 2 tl tijm - 60 ml tomatensaus - 50 g cheddar - 4 olijven (ontpit) - 2 tl kappertjes - handvol rucola
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Vermaal de broccoliroosjes in de blender tot couscous. Stoom gaar. Doe in een handdoek en knijp er alle vocht uit.
- Meng in een kom met de eieren, ricotta, look Parmezaanse kaas, oregano, tijm en p&z.
- Maak een bal en druk plat tot een bodem. Bak gedurende 10 à 12 min en haal uit de oven.
- Bedek met de saus, cheddar, olijven en kappertjes. Bak af in 10 min.
(Bron: Het ultieme sportkookboek)