Vlug, klassiek of gezond: 3 x pizza!

Vlug, klassiek of gezond: 3 x pizza!

09/02/2019

Zin in pizza? Die maak je deze keer zelf. Onze receptjes zijn op maat: je kiest welke voor jou deze keer past! Buon appetito!

De utlrasnelle versie

Dit heb je nodig (3 à 4 pers.):

2 grote wraps - 12 cherrytomaten - 25 ml passata - 180g mozzarella, in stukjes -  50g gemalen parmezaan - 2 el gescheurde basilicumblaadjes -bakpapier

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 220° C.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Leg de wraps op de bakplaten.
  • Snijd de tomaatjes middendoor en knijp er overtollig vocht en pitjes uit. Dit vocht mag weg.
  • Bestrijk de wraps met de passata. Ga goed tot aan de rand.
  • Verdeel de cherrytomaten en de mozarella over de bodem.
  • Bestrooi met parmezaan en basilicum en plaats 10 min in de oven.

(Bron: Basics to brilliance)

De klassieker: pizza caprese

Dit heb je nodig (voor 4 pers.)

500g pizzadeeg - 20 cherrytomaten - 1 flesje salsa - 20 halfdroge tomaatjes - 4 el pesto Genovese - 2 buffelmozarella in stukken - 4 el olijfolie - ½ bos basilicum

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 225° C.
  • Snijd de tomaatjes doormidden en scheur de blaadjes basilicum.
  • Bestrijk de bodems met passata en schik de scherrytomaatjes en de halfdroge tomatjes op de bodems.
  • Vul aan met pesto Genovese en mozarella.
  • Bak 5 à 10 min (afhankelijk van de oven).
  • Bestrooi nadien met nog wat basilicum en besprenkel met olijfolie.

PS Zelf deeg maken kan! Het echte klassieke recept vind je hier.

(Bron: De geheimen van de Italiaanse keuken)

Voor de gezonde genieter: pizza met broccolibodem

Dit heb je nodig (voor 2 pers.)

1 broccoli - 2 eieren - 1 el ricotta - 1 teentje knoflook (fijngehakt) - 70 g parmezaanse kaas, gemalen - 1 tl oregano - 2 tl tijm - 60 ml tomatensaus - 50 g cheddar  - 4 olijven (ontpit) - 2 tl kappertjes - handvol rucola

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Vermaal de broccoliroosjes in de blender tot couscous. Stoom gaar. Doe in een handdoek en knijp er alle vocht uit.
  • Meng in een kom met de eieren, ricotta, look Parmezaanse kaas, oregano, tijm en p&z.
  • Maak een bal en druk plat tot een bodem. Bak gedurende 10 à 12 min en haal uit de oven.
  • Bedek met de saus, cheddar, olijven en kappertjes. Bak af in 10 min.

(Bron: Het ultieme sportkookboek)