Zo eenvoudig kan gastronomie zijn: vis volgens Vrijmoed
Zo eenvoudig kan gastronomie zijn: vis volgens Vrijmoed
Sterrenchef Michaël Vrijmoed gaat terug naar de basis. Hij combineert vakkennis met eerbied voor het product. Deze 2 visgerechtjes die jij makkelijk kan maken, dragen zijn signatuur.
Krokant gefrituurde rogreepjes met tartaarsaus
Dit heb je nodig voor de reepjes:
3 roggenvleugels - 4 eiwitten - p&z -150g bloem - 150 g panko
Dit heb je nodig voor de tartaarsaus:
4 el mayo - 2 fijngesneden sjalotjes - 1 el fijngehakte peterselie - 2 el gehakte kappertjes - enkele druppels citroensap - ctiroen
Aan de slag:
- Fileer de roggenvleugels (of koop ze gefileerd bij de vishandelaar).
- Snijd in reepjes van ong. 1 cm breed.
- Klop de eiwitten los, kruid met p&z.
- Wentel de reepjes achtereenvolgens door bloem, eiwit en panko.
- Frituur op 180°C. Bestrooi met snufje zout.
- Meng voor de saus de mayo met sjalot, peterselie en kappertjes.
- Werk af met druppeltjes citroensap.
- Serveer met citroenpartjes.
Recept voor ongeveer 20 reepjes
Boterhammen met garnaal en ei
Dit heb je nodig voor de ei/garnaalsalade:
4 el garnalen - 1 hardgekookt ei - 1 el mayo - 1 el fijngehakte peterselie - 12 sneetjes zuurdesembrood - boter - zwarte peper in molen - enkele druppels citroensap
Aan de slag:
- Pel de garnalen
- Pel het hardgekookte ei en hak fijn in mimosa.
- Meng met mayo en peterselie.
- Beleg de boterhammen met boter en de salade.
- Werk af met de zwarte peper en citroensap.
Recept voor 12 boterhammen
Tip: gebruik algenboter. Receptje vind je in het boek.
Met het boek 'Vrijmoed Eenvoud' keert sterrenchef terug naar de basis.
Soms zijn de recepten verrassend eenvoudig.
Zoals de mosselen in zoetzuur en de verjaardagstaart met petit-beurrekoekjes.
Dan weer met een twist. Zoals de kabeljauw met matcha-limoenboter.
Maar altijd super lekker én heel goed haalbaar bij je thuis.