Zomers slaatje van Charentaismeloen en Bayonneham
Zomers slaatje van Charentaismeloen en Bayonneham
16/07/2019
In een knip klaar en heerlijk zomers! De pure smaken van een rijpe meloen blenden tongstrelend met die van een luchtgedroogde kwaliteitsham.
Dit heb je nodig
- 4 rijpe Charentaismeloenen, gehalveerd of ontpit (als alternatief een andere, goede zoetsmakende meloen)
- 8 dunne plakjes Bayonneham
- 2 sjalotjes in dunne ringetjes
- een handvol verse basilicum
- vinaigrettemengeling van balsamico en sherryazijn
- wat goede (kruiden)olie
- fleur de sel
- versgemalen peper
Aan de slag
- Snijd elke halve meloen in drie stukken.
- Verwijder de schillen.
- Schik 2 à 3 meloenpartjes in een schaal of bord.
- Drapeer de plakjes ham over de meloen.
- Strooi sjalotjes en basilicum over de salade.
- Besprenkel met de vinaigrette en evt wat (kruiden)olie.
- Bestrooi met het zout en de peper.
Tip: maak kleinere porties in mooie glaasjes als hapje.
Voel jij je ook als God in Frankrijk? Dit receptje en nog veel meer vind je in 'Het Franse kookatelier'.
Combineer met een Pan bagnat niçoise. Het broodje is even heerlijk, even zonnig, even zuiders.