Aperotime: zo pimp je je prosecco
Aperotime: zo pimp je je prosecco
Een glas bubbels? Kan altijd als aperitief. Wil je een aperitief met net iets meer ‘pit’? Maak zelf puree van zomers fruit voor een homemade Bellini of Rossini.
Stap 1: neem een fles prosecco
Uit de koelkast, natuurlijk. Een slimme meid zorgt ervoor dat er altijd eentje koud staat.
Stap 2: maak zelf een siroop
Tja, aperitieven is niet altijd goed voor de lijn. Maar zo nu en dan moet je hier gewoon extra van genieten. De siroop geeft jouw prosecco dat snoepjeslekkere waar jij en je gezelschap niet aan kunnen weerstaan.
Zo maak je de siroop:
- meng één deel suiker op één deel water in een pannetje.
- verhit op middelhoog vuur en roer tot de suiker oplost.
- laat afkoelen.
Klaar. Nou, dat gaat makkelijk! :-)
Stap 3: maak puree van dat zomers fruit in de keuken
Met aardbeien voor jouw Rossini
- mix 400g gehalveerde aardbeien, 22 ml citroensap en 30 ml siroop.
- giet 30 ml van de aardbeipuree in een coupe en vul aan met 90 ml prosecco.
Met perziken voor een trendy Bellini
- mix 450 g witte perzikken, 30 ml citroensap en 45 ml siroop.
- giet 30 ml puree van rijpe perziken in een flûte en vul aan met 90 ml prosecco.
Proost!
Pimp de hele zomer lang je prosecco met ideeën uit: Prosecco made me do it.
O, ook winterse receptjes. Maar daar denken we even niet aan.