Hartig voor bij de picknick: tip van Pascale Naessens
Hartig voor bij de picknick: tip van Pascale Naessens
18/06/2019
Makkelijk klaar te maken, super lekker én licht: dit toppertje van Pascale Naessens gaat mee in de picknickmand.
Hartige taart met groene asperges
15 min werk - 30 min gaartijd
Dit leg je klaar (voor 4 p)
6 eitjes - 2 dikke bosjes basilicum (40g) - 1 bos groene asperges - 1 bolletje mozarella - blender - ovenschaal - bakpapier
Aan de slag
- Verwam de oven voor op 180°C
- Mix de eieren met de basilicum in een blender
- Breng op smaak met p&z
- Verwijder het houtachtig gedeelte van de asperges en snijd ze in stukken van 5 cm
- Bak 2 à 3 min in olijfolie (evt met een scheutje water) Leg bakpapier in de ovenschaal.
- Leg de asperges erin. Overgiet met het eimengsel. Snijd de mozarella in plakjes en schik tussen de asperges.
- Zet 20 min in de oven
Hoe mee te nemen?
Makkelijkst in een ronde bewaardoos. Zo kan je ter plekke aansnijden. Combineer met een glas gekoelde droge witte wijn of sprankelend fris bronwater. Bubbels mogen ook :-)
Wij vonden dit heerlijk receptje in Puur & Lichter. Het werd mét stip onze favoriet om mee te nemen.