Gezond in je lunchbox: het sushibroodje.
Gezond in je lunchbox: het sushibroodje.
17/01/2019
Verras jezelf, je huisgenoten en je collega’s en ga origineel voor je lunch. Onigirazu of sushibroodjes zijn kraakverse pakketjes gezond!
Dit heb je nodig voor 6 sushibroodjes:
- 380g gekookte rijst (sushirijst of gewone gestoomde rijst)
- 6 vellen nori
- 2 zoete aardappelen in kleine wigjes gesneden en geroosterd in 1 el (kokos)olie
- 1 avocado zonder pit, geschild en in dunne plakjes
- 80g rode kool in dunne reepjes (mag ingelegde kool zijn)
- 65 à 130g babyspinazie (of andere bladgroente)
- 50 tot 100g roodbladige sla in stukjes gescheurd
- srirachasaus
- kerriepoeder
- (Of - naargelang je smaak - andere restjes van gisteren. Je kan ook experimenteren!)
Stap 1
- Leg een norivel op een schone snijplank, met de bovenkant omlaag.
- Zorg dat 1 van de punten naar je toe gericht is.
- Bevochtig je handen om de rijst te vormen.
- Leg ca 65g rijst op het midden van het vel.
- Druk stevig aan.
Stap 2
- Leg 3 of 4 lagen van je toppings op de rijst.
- Laat rondom 1,5 cm rand rijst onbedekt.
- Voeg met schone handen een laatste laag rijst toe.
- Spuit een klein beetje water op de rijst.
- Vouw de onderkant van de nori toe
- Sla de zijkanten ook dicht (zoals een omslagje).
- Is de nori wat stug: spuit er dan nog wat water op.
- Zorg dat je broodje stevig verpakt is.
Stap 3
- Draai het broodje om.
- Verpak stevig in plastic folie.
- Neem zo mee in je lunchbox.
- Snijd voor het eten doormidden. Dat eet net iets makkelijker.
- Lekker!
Wij vonden deze lekkere lunchbox-tip in Kintsugi, een leuk boek van Candice Kumai. De Amerikaanse met een Japanse moeder houdt heel erg van de Japan en de Japanse keuken.