Gezond in je lunchbox: het sushibroodje.

Gezond in je lunchbox: het sushibroodje.

17/01/2019

 

Verras jezelf, je huisgenoten en je collega’s en ga origineel voor je lunch. Onigirazu of sushibroodjes zijn kraakverse pakketjes gezond!

 

Dit heb je nodig voor 6 sushibroodjes:

  • 380g gekookte rijst (sushirijst of gewone gestoomde rijst)
  • 6 vellen nori
  • 2 zoete aardappelen in kleine wigjes gesneden en geroosterd in 1 el (kokos)olie
  • 1 avocado zonder pit, geschild en in dunne plakjes
  • 80g rode kool in dunne reepjes (mag ingelegde kool zijn)
  • 65 à 130g babyspinazie (of andere bladgroente)
  • 50 tot 100g roodbladige sla in stukjes gescheurd
  • srirachasaus
  • kerriepoeder
  • (Of - naargelang je smaak - andere restjes van gisteren. Je kan ook experimenteren!)

 

Stap 1

  • Leg een norivel op een schone snijplank, met de bovenkant omlaag.
  • Zorg dat 1 van de punten naar je toe gericht is.
  • Bevochtig je handen om de rijst te vormen.
  • Leg ca 65g rijst op het midden van het vel.
  • Druk stevig aan.

Stap 2

  • Leg 3 of 4 lagen van je toppings op de rijst.
  • Laat rondom 1,5 cm rand rijst onbedekt.
  • Voeg met schone handen een laatste laag rijst toe.
  • Spuit een klein beetje water op de rijst.
  • Vouw de onderkant van de nori toe
  • Sla de zijkanten ook dicht (zoals een omslagje).
  • Is de nori wat stug: spuit er dan nog wat water op.
  • Zorg dat je broodje stevig verpakt is.

Stap 3

  • Draai het broodje om.
  • Verpak stevig in plastic folie.
  • Neem zo mee in je lunchbox.
  • Snijd voor het eten doormidden. Dat eet net iets makkelijker.
  • Lekker!

Wij vonden deze lekkere lunchbox-tip in Kintsugi, een leuk boek van Candice Kumai. De Amerikaanse met een Japanse moeder houdt heel erg van de Japan en de Japanse keuken.